Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

20 noiembrie 2016

Pateurile vegetale sunt făcute din chimicale periculoase! Iată cum le recunoaștem

În ciuda gustului bun şi a vânzărilor mari, pateurile vegetale sunt o ameninţare pentru sănătate. Pe lângă aditivii periculoşi ce îi conţin, pateurile vegetale din comerţ sunt bogate în grăsimi saturate, au puţine proteine şi fibre, şi un conţinut ridicat de sare.


Grăsimile saturate cresc nivelul de colesterol “rău” (LDL) şi pot cauza boli cardiovasculare.

Proteinele ajută la formarea masei musculare, menţin un sistem imunitar puternic şi o circulaţie bună.

Fibrele sunt importante pentru digestie şi pentru buna funcţionare generală a organismului.

Pateul vegetal, pericol pentru sănătate

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România avertizează: anumiţi aditivi alimentari din pateurile de post pot provoca serioase probleme de sănătate atunci când sunt consumaţi în cantităţi mari.

Cele mai multe produse analizate au în lista lor de ingrediente peste 10 aditivi alimentari, ajungând şi până la 15 – cei mai mulţi, extrem de toxici pentru organismul nostru.

Tocmai pentru a induce în eroare consumatorul, mulţi producători aleg să menţioneze mixt denumirea unor E-uri. Spre exemplu, la o citire rapidă sunt 6 E-uri, însă în realitate sunt 12 E-uri pe un astfel de produs.

Aditivii periculoşi din pateul vegetal

În cazul produselor de post, ingredientul principal trebuie să fie constituit din una sau mai multe legume, nicidecum din apă sau ulei vegetal, aşa cum s-a constatat în cazul pateului vegetal.

Pateurile de post conţin nitriţi şi nitraţi, dovedit foarte clar că sunt substanţe cancerigene.

Specialiştii în gastroenterologie susutin că E-urile prezente în majoritatea pateurilor vegetale pot cauza anumite boli: fie reacţii alergice, fie reacţii inflamatorii. Mai mult, unele sunt atât de dăunătoare încât sunt interzise în anumite ţări.

Aditivi ce pot fi nocivi în cazul consumului frecvent:

! E1520 (Propilen glicol) – produce stări depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic şi cardiotoxic, iar în contact cu pielea produce dermatite.

! E621 (Monoglutamat de sodiu) – produce dureri de cap, slăbiciune, astm, Alzheimer, Parkinson; este foarte periculos pentru femei!

! E635 (Ribonucleotid disodic) – cancerigen

! E412 (Guma guar) – produce astm, alergii, crampe, greaţă, eczeme.

Consumaţi un pate vegetal sănătos

Pate de măsline şi ardei – adăugați în blender 1 cană de măsline fără sâmburi, 1 ardei copt, 4 căţei usturoi, ulei de măsline, boia de ardei iute şi dulce, sare, piper; mixaţi până obţineţi o pastă.

Pate de ciuperci şi usturoi – pasaţi în blender 1 cană ciuperci fierte, 1 căpăţână de usturoi copt, pătrunjel verde, sare, piper.
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts