Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

2 noiembrie 2016

O delicatesă! Șniţel de pui la cuptor

Rețetă delicioasă și ușoară de șnițel de pui la cuptor. Această rețetă sănătoasă de șnițel de pui la cuptor implică acoperirea pieptuli de pui cu pesmet și prăjirea acestuia la cuptor, fără mult ulei implicat în proces. Se poate servi pe un pat de legume amestecate sau alături de un piure de cartofi.


Iată ce pași trebuie să urmați, pentru a prepara în aproximativ o oră un prânz sau o cină delicioasă și sănătoasă!


Ingrediente pentru șnițel de pui la cuptor:

800 grame de piept de pui dezosat
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1/4 cană cu făină albă
2 ouă mari bătute
1 lămâie
2 căni cu pesmet
ulei de măsline
2 linguri de unt
1 ceapă mică tocată
1/4 cană de ierburi tocate mărunt (mărar, pătrunjel, arpagic)


4 pași pentru a prepara șnițel de pui la cuptor:

1. Se preîncălzește cuptorul la 230 grade Celsius. Se unge o foaie de copt cu puțin ulei de măsline.

2. Pieptul de pui se taie în jumătăți, pe orizontală. Se acoperă cu o bucată mare de folie de plastic și se bat bucățile de pui cu un ciocan de carne. Se presară puiul cu 1/4 linguriță de sare de mare și 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat.

3. Se pune făina într-un vas puțin adânc și ouăle bătute în altul. Se dă pe răzătoare lămâia și se amestecă pesmetul cu coaja rasă într-un al treilea vas puțin adânc. Se introduce puiul în făină, pe ambele părți, înlăturând orice exces, după care se trece prin ouă bătute. Se trece și prin pesmet, pe ambele fețe, după care se pune pe foaia de copt pregătită.

4. Se lasă pieptul de pui până se rumenește și nu mai este roz la centru, pentru aproximativ 10-12 minute, în cuptor. Între timp, se topește untul într-o cratiță mică, la foc mediu-mare. Se lasă pentru aproximativ 2 minute, după care se adaugă 1 lingură de ulei de măsline și ceapa eșalotă și se las 30 de secunde. Se închide focul, se adaugă ierburile și câte 1/4 linguriță de sare, respectiv piper. Se servește carnea de pui cu sosul cu ierburi și felii de lămâie.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts