Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

24 noiembrie 2016

Iată câteva alimente anti-îmbătrânire ce îți vor reda o piele frumoasă!

Daca te temi de riduri si cearcane, incepe sa mananci alimente anti-imbatranire. Nu fac minuni, dar te intineresc vizibil, in timp! Un stil alimentar bazat pe junk food, grasimi si zaharuri, impreuna cu lipsa de miscare te pot face sa arati cu cativa ani mai batrana decat esti. Dar, daca afli care sunt cele mai des intalnite alimente anti-imbatranire, e posibil sa dai timpul inapoi.


Macar in ceea ce priveste felul in care arata pielea ta.

In primul rand, elimina zaharul si incepe sa mananci alimente naturale. Adica in principal fructe si legume. Apoi, cauta in magazine si piete superalimente, adica alimente anti-imbatranire.
Alimente anti-imbatranire care au efect

Mindbodygreen.com a facut o lista cu cateva alimente anti-imbatranire care amana si chiar reduc ridurile, daca sunt consumate frecvent. Asa ca, daca vrei o piele fina, catifelata si care sa radieze de tinerete, consuma-le frecvent.

1. Alimente anti-imbatranire bogate in acizi grasi Omega-3

Gandeste-te ca pielea e formata din mici celule care arata ca niste mici bile. Cand imbatranesti, aceste mici bilute se dezumfla. Iar acizii grasi Omega-3 le umfla din nou. Gasesti Omega-3 in peste si nuci de tot felul. Daca vrei, poti lua si suplimente.

2. Aminoacizi

Aminoacizii ajuta la crearea de colagen si elastan, care sunt esentiale pentru o piele sanatoasa. O dieta bazata pe multi aminoacizi iti face pielea mai elastica. O buna sursa de aminoacizi sunt ouale.

3. Alimente bogate in potasiu

Inlocuieste sarea obisnuita cu sare de mare. De ce? Pentru ca sarea obisnuita scoate apa din tesuturile organismului, lasandu-le mai vulnerabile. Iar pielea devine mai predispusa la riduri. Sarea de mare, in schimb, are mai mult potasiu si face opusul. Mentine apa in organism si face pielea mai ferma. Poti sa mai iei potasiu si din fructe si legme, dar si din nuci si peste.

4. Alimente fermentate

Un sistem digestiv sanatos te ajuta sa ai o piele mai frumoasa. Daca ai o digestie cu probleme, nici tenul tau nu arata prea bine. Si bacteriile au un rol foarte important in sanatatea sistemului digestiv. Poti incerca varza acrita sau iaurt.

5. Legume galbene si v
erzi

Legumele sunt pline de antioxidanti care previn stresul oxidativ. Un studiu realizat pe femei japoneze a demonstrat ca un consum mai mare de fructe si legume de culoare galbena sau verde, dar si de grasimi sanatoase, reduce ridurile.

6. Ceai verde

Ca si vegetalele, ceaiul verde este plin de antioxidanti. Iti protejeaza pielea in general si, in mod special, te protejeaza de efectele nocive ale soarelui. Iar expunerea la soare este printre primele cauze ale aparitiei ridurilor.

7. Alimente cu fitoceramide

Fitoceramidele hidrateaza pielea. Se gasesc in mod special in spanac si sfecla. Le poti lua si din suplimente alimentare, care vindeca pielea uscata, roseate si ridurile.

Alimentele care lupta cu efectele imbatranirii iti protejeaza pielea in moduri diferite. Unele o hidrateaza, altele lupta impotriva razelor ultraviolete, altele te protejeaza de efectele radicalilor liberi.

Cel mai bine e sa imbini toate aceste alimente anti-imbatranire, ca sa ai parte de efectul maxim de intinerire a pielii.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts