Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

13 noiembrie 2016

Dr. Otto Warburg: Nici o BOALĂ nu poate exista într-un corp cu un pH ALCALIN

Biochimistul Otto Warburg este primul savant care a descoperit cancerul, în anul 1931. Acest laureat al premiului Nobel în medicină a făcut însă o descoperire și mai importantă: cauza cancerului. „Țesuturile canceroase sunt acide, în timp ce țesuturile sănătoase sunt alcaline”, spunea dr. Warburg în urmă cu câteva decenii.



„Țesuturile canceroase sunt acide, în timp ce țesuturile sănătoase sunt alcaline”, spunea dr. Warburg în urmă cu câteva decenii. Potrivit acestui mare biolog, principala cauză a cancerului este aciditatea excesivă, sau deficiența de oxigen, care creează în corp un mediu acid, favorabil bolilor ne informează 
lataifas.ro

În ultimii ani, tot mai mulți nutriționiști și medici au început să vorbească despre importanța alcalinizării organismului în prevenirea cancerului și a altor boli cronice.



O celulă lipsită de oxigen în proporție de 35% timp de 48 de ore poate deveni canceroasă

Celulele normale au nevoie de oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen. Celulele canceroase sunt anaerobice, adică nu respiră oxigen, de aceea ele nu pot supraviețui în prezența unor niveluri mari de oxigen, cum se întâmplă într-o stare alcalină.

Dr. Warburg era convins că există o legătură importantă între pH și oxigen. Un pH mare înseamnă o concentrație mai mare de molecule de oxigen, care creează un mediu alcalin, propice menținerii celulelor sănătoase, în timp ce un pH mic înseamnă mai puțin oxigen, și un mediu acid.

pH-ul normal al corpului este situat la nivelul de 7.3. Atunci când acest nivel scade, corpul intră într-o stare acidă. Dr. Warburg a investigat metabolismul tumorilor și respirația celulelor și a descoperit că celulele canceroase se mențin și supraviețuiesc într-un pH mai mic, de circa 6.0.

Acesta a demonstrat în lucrarea sa „Metabolismul Tumorilor” că toate formele de cancer au două trăsături comune: acidoza și hipoxia (lipsa oxigenului). O persoană care suferă de acidoză are în mod neapărat un deficit de oxigen și invers.



Alimente formatoare de acid


Dr. Călin Mărginean spune că alimentele de origine vegetală induc bazicitate (alcalinitate) în corp, în timp ce carnea, produsele lactate, pâinea albă, zahărul alb și toate cerealele rafinate, dulciurile concentrate, alcoolul, murăturile, fructe necoapte bine, oțetul și alte alimente acre, produc aciditate.

Potrivit acestuia, cele mai periculoase ar fi produsele lactate, care conțin cazeină. Această substanță este considerată cea mai acidifiantă.

O listă mai cuprinzătoare a alimentelor formatoare de aciditate și a celor alcalinizante puteți găsi în acest articol.


Cum testăm nivelul pH-ului


Prin creșterea pH-ului ne putem apăra nu numai de cancer, ci și de virusuri, bacterii, fungi și boli degenerative.

Atunci când nivelul pH-ului nostru este mereu sub 7.4, sistemele corpului devin acide. Ele forțează organismul să extragă vitaminele și mineralele esențiale din organe, din oase și din dinți, pentru a neutraliza efectele acidozei.

Acidoza slăbește sistemele corpului și creează mediul perfect pentru boli grave, precum cancer, diabet, obezitate, osteoporoză, artrită, îmbătrânire prematură.

pH-ul se poate măsura cu ajutorul unor teste de urină procurate din farmacii. Mai multe informații în acest articol.

Un nivel al pH-ului situat între 4.5-6.0 arată o stare de acidoză severă, favorabilă bolilor degenerative.

Între 6.0 și 6.5 înseamnă o acidoză moderată. 7.0-7.5 înseamnă un pH optim sănătății.

Nici prea multă alcalinitate nu este bună. 7.5-9.0 înseamnă deja o alcaloză nesănătoasă.

Sursa: lataifas.ro

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts