Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

8 noiembrie 2016

Cum se face UNTUL de casă – simplu, sănătos și natural

După ce veți prepara acest unt acasă, nu veți mai dori să cumpărați unt de la magazin. Este un produs bio, delicios, și foarte sănătos. Rețeta este simplă, și se face cu smântână. Untul de casă se prepară incredibil de ușor, deoarece toată treaba o face blenderul sau mixerul. Rețeta este chiar mai simplă decât cea de maioneză.


Unt de casă – rețetă

Ingrediente necesare:


• 400 ml de smântână dulce
• 30 ml de apă fierbinte (aprox. 3 linguri)
• 1 praf de sare

Pași:

Pentru a obține un unt delicios, trebuie să folosim o smântână cât mai grasă (peste 32%), și rece de la frigider. Cu cât este mai rece, cu atât se va separa mai repede.


1. Puneți smântâna în vasul blederului și mixați smântâna la viteză mare circa 5-8 minute, până când se separă de zer, care se va ridica la suprafață. Zerul trebuie să fie foarte subțire.

2. Scurgeți zerul subțire separat într-un alt vas. Este important să scurgeți tot zerul din vas, altfel va da untului un gust acru.

3. Peste grăsimea rămasă în blender, adăugați apa fierbinte și puțină sare.

4. Mixați din nou cu blenderul, până când pasta devine omogenă.

5. Untul este gata. Se păstrează la frigider, în cutii sau caserole de plastic.

Cei care obișnuiesc să consume în mod regulat unt, vor adora cu siguranță ideea de a-și prepara propriul unt în casă. Rezultatul este un produs natural, curat de aditivi, coloranți și alte ingrediente nocive.

Pentru a obține un unt aromat, puteți adăuga la preparare diferite plante: rozmarin, cimbru, usturoi, ulei de măsline, suc de lămâie sau alte condimente.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts