Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

13 noiembrie 2016

Cum recunoști produsele bio după elementele înscrise pe etichetă

Produsele biologice autentice pot fi identificate prin trei elemente de pe etichetă, iar bioagricultorii recomandă cumpărătorilor să le verifice ori de câte ori achiziționează un astfel de produs, deoarece pe piață există multe alimente bio falsificate, ale unor firme care vor doar să profite de prețurile mari practicate pe acest segment, scrie vocea.bzi.


„Noi lucrăm să punem pe masa oamenilor alimente sănătoase, oferim o alternativă pentru cei care vor să trăiască sănătos. Cu ajutorul Ministerului Agriculturii avem o subvenţie mai mare, iar preţurile produselor noastre sunt mai mari. Şi atunci vin nişte hoţi în căutarea profitului şi încearcă să falsifice produsele bio, care încep să aibă din ce în ce mai mare căutare pe piaţă. Noi sesizăm organele abilitate, Protecţia Consumatorului, îi acţionăm în instanţă, pentru a elimina aceşti falşi producători”, a declarat președintele Asociației Bioagricultorilor din România „Bioterra”, Miklos Nagy, citat de Mediafax.

Acesta a explicat că orice producător bio are un certificat atestat care se emite anual. De asemenea, la orice produs bio se iau probe, se fac analize, iar rezultatul acestora poate fi solicitat.

„Pe orice etichetă de produs ecologic se găsesc, obligatoriu, trei elemente de identificare care certifică dacă este bio. Astfel, avem sigla <> (n.r. – agricultură ecologică), iar sub ea se află un număr, care este cel al producătorului şi se găseşte înregistrat în baza de date a Ministerului Agriculturii. Apoi avem pe un fond verde o frunză stilizată cu stelele UE, care indică faptul că este produs bio recunoscut la nivel european, iar ultimul element este sigla unui organism de inspecţie şi certificare a produsului bio”, a spus preşedintele „Bioterra”.

Acesta a recomandat clienţilor să cumpere marfa direct de la producător sau chiar de la poarta acestuia, dacă are posibilitatea.

La nivel naţional, peste 250.000 hectare de teren agricol din România fac parte din sistemul ecologic, ceea ce reprezintă circa 3% din total.
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts