Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

23 octombrie 2016

Îi era rușine să-și arate mâinile! Acum toată lumea o întreabă ce cremă folosește de sunt așa frumoase?

O piele frumoasa, stralucitoare si sanatoasa! Foarte multi considera ca lucrul acesta este posibil numai in vis. Ei bine, prin acest articol va vom arata ca este posibil si in viata reala. Si nu, nu trebuie sa investiti o suma mare de bani pentru achizitionarea unor creme din comert scumpe si, de cele mai multe ori, ineficiente.


Crema pe care v-o vom prezenta este foarte usor de pregatit si nu aveti nevoie decat de 3 ingrediente simple pe care le veti gasi la orice magazin. Puteti folosi crema pe orice zona afectata, acolo unde aveti pete.

– 1 lingura de miere

– 1lingura de iaurt

– 1 lingurita de suc de lamaie

Metoda de preparare:

– Amesteca ingredientele intr-un castron, pana cand obtii o crema omogena.
Spala-te bine pe maini sau fata, depinde unde vrei sa folosesti crema.
– Intinde jumatate de amestec pe fata sau maini, in miscari circulare. Imediat dupa, intinde si a doua jumatate, frecand usor pielea. In timp ce prima aplicare ar trebui sa intre in piele, al doilea strat va ramane ca protectie.

– Stai cu crema pe fata sau maini 15 minute si incearca sa nu te misti prea mult. Iaurtul se va usca, formand un invelis solid pe piele.

– Dupa cele 15 minute, curata-ti fata sau mainile cu apa calaie. Probabil, va fi nevoie sa iti freci pielea putin, pentru a da jos iaurtul uscat. Ai grija sa nu iti iriti pielea, foloseste miscari blande.

– Usuca-ti pielea, tamponand-o cu un prosop curat.

NOTA: Crema nu se foloseste mai mult de 2 ori pe saptamana.
Ingredientele din care se prepara crema sunt foarte benefice pielii. In timp ce mierea combate bacteriile, lamaia este un antifugic foarte bun si confera luminozitate pielii. Iar iaurtul exfoliaza pielea, o racoreste si o calmeaza.
De asemenea, aceste ingrediente ajuta cu multe probleme ale pielii, precum acneea. Pentru pielea mai uscata, este recomandat sa folosesti mai putina lamaie si mai mult iaurt (datorita proprietatilor de care vorbeam mai sus). In schimb, daca ai o piele grasa, foloseste iaurt fara grasimi si mai mult suc de lamaie.
In cazul imbatranirii pielii mierea, lamaia si iaurtul se vor dovedi foarte folositoare, deoarece contin numeroase vitamine.
SURSA: healthygreenplanet365.comTraducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts