Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

19 octombrie 2016

Cum sa reduci posibilele efecte cancerigene ale folosirii telefoanelor mobile

Inca de cand Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut in 2011 ca radiatia provenita de la telefoanele celulare este "potential cancerigena" si poate contribui la cresterea globala a cazurilor de cancer la creier, este tot mai greu sa acuzi o persoana de ipohondrie doar pentru ca 


este preocupata de consecintele asupra sanatatii a expunerii la undele emise de telefonul celular.

De fapt, un studiu mentionat in raportul respectiv arata o crestere cu 40% a riscului de gliom (tumora a sistemului nervos central) la categoria utilizatorilor înfocati (media de utilizare zilnica raportata: 30 minute pe zi pe parcursul a 10 ani) – ceea ce nu este chiar un efect minor.

Un studiu recent publicat in revista Celularele si neurobiologia moleculara confirma ca radiatia emisa de telefoanele mobile poate transforma celulele normale in celule canceroase.

Studiul intitulat "Transformarea neoplastica celulara indusa de radiatia cu microunde de 916 MHz ,"cercetatorii au expus celule fibroblast, un tip de celula care produce tesut conector, la frecvente electromagnetice de 916 MHz (care s-a demonstrat anterior ca influenteaza bio moleculele), si au descoperit ca dupa 5-8 saptamani de expunere si-au modificat forma si rata de multiplicare intr-un fenotip canceros.

S-a descoperit de asemenea ca aceste celule provoaca si tumori cand au fost transplantate pe soareci.

Ce poti face pentru a te proteja

Sa fim realisti, majoritatea celor ce vor citi articolul nu vor renunta prea repede la iphone-uri si androide. Aceste dispozitive ne ajuta sa tinem legatura cu cei dragi noua si ne ajuta sa ne conectam la "creierul" global care este internetul. Dar ce ne indeamna cu fermitate aceste studii este sa fim foarte atenti.

Iata cativa pasi pe care-i putem face pentru a reduce expunerea:

Poarta casti sau handsfree pentru a tine dispozitivul cat mai departe posibil de cap si/sau alte organe vitale.

Inchide dispozitivul ori de cate ori nu este folosit.

Daca esti un utilizator impatimit, consuma una dintre aceste substante care s-au dovedit ca amelioreaza efectele radierii telefoanelor mobile:

1. Propolisul de albine – Un compus prezent in propolisul de albine, care este un fel de mortar folosit de albine pentru repararea si mentinerea integritatii structurale a stupului lor, a fost suspus unor experimente care au demonstrat capacitatea de a proteja rinichii, inima si retina soarecilor expusi la telefoanele celulare.

2. Melatonina – Melatonina este eliberata in timpul somnului adanc si odihnitor – modul cel mai bun de a obtine aceasta secretie naturala protectoare. Melatonina a fost studiata pentru abilitatea sa de a proteja contra influentei celularelor asupra retinei si rinichilor. La fel ca propolisul, si melatonina s-a dovedit a avea proprietati radioprotectoare puternice contra stresului si deteriorarii tesutului celular datorat radiatiilor gamma.

3. Ceaiul verde – Ceaiul verde contine un puternic antioxidant cunoscut sub denumirea de EGCG (epigalocatehin-galata) si care s-a dovedit ca protejeaza ficatul impotriva efectelor negative ale radiatiilor induse de telefoanele mobile.

4. Ginkgo Biloba– Aceasta planta nu inceteaza sa ne uimeasca. Nu numai ca este cea mai veche planta cunoscuta de om (o "fosila vie "), dar confera o gama larga de beneficii creierului si sanatatii cognitive. S-au facut experimente pe creierul sobolanilor, care au confirmat ca previne stresul oxidativ indus de celulare.

5. N-acetil-cisteina (NAC)– NAC este precursorul glutationului, un antioxidant cu puternice proprietati de protectie celulara, produs de corp, in conditii propice. S-a demonstrat ca protejeaza ficatul de efectele negative ale telefoanelor celulare.

Tu ce faci pentru a te proteja de efectele nocive ale telefoanelor mobile?

Sursa: viataverdeviu.ro

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts