Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

1 septembrie 2016

Fructele medicament pe care le folosea parintele medicinei Hippocrate! Fac minuni pentru organism!

Fara sa gresim, putem spune ca o tufa de soc valoreaza cat o farmacie naturista, fructele sale fiind un redutabil concurent pentru multe medicamente. Proprietatile terapeutice ale socului negru sunt cunoscute inca din antichitate. In Grecia, Hippocrate ii atribuia proprietati diuretice; in Evul Mediu, la vechii germani, socul negru era considerata o planta sfanta, fiind folosita si ca planta medicinala.


In medicina traditionala, acesta era folosit in tratamentul tusei si pentru stimularea digestiei, iar in cazul inflamatiei amigdalelor si a gatului era recomandat sub forma de gargara.

Fructele coapte contin aminoacizi, bioflavonoide, carotenoide, flavonoide (quercetina, antocianine), zaharuri, taninuri, vitamina A, B si C in cantitati mari. Important este sa nu folosesti fructele necoapte pentru ca au un continut ridicat de glicozide toxice.

Proprietatile terapeutice ale socului negru sunt: tonic general, antioxidant, imunostimulator, detoxifiant, sudorific, antipiretic, antialgic, antitusiv, expectorant, emolient, decongestiv, diuretic, laxativ, antiseptic (antibacterian si antiviral), antiinflamator, antiedematos, anticelulitic, antialergic, galactogog, vitaminizant, mineralizant.

Socul distruge virusurile gripale


Socul negru este deosebit de eficient in caz de raceala si gripa pentru faptul ca distruge abilitatea virusurilor de a infecta celula.
Studiile au aratat ca fructele au constituenti care neutralizeaza activitatea hemaglutininelor ce se gasesc pe suprafata a numeroase virusuri. Atunci cand hemaglutininele sunt dezactivate, virusul nu mai poate perfora peretii celulelor, deci nu poate patrunde in celule si astfel este stopata multiplicarea.

Extractul din fructele de soc negru este recomandat a fi utilizat in: stari de oboseala cronica si stres, imunitate deficitara, raceala si gripa, guturai, detoxifierea organismului, raceala, gripa, febra, rinite inflamatorii, tuse uscata, faringita, amigdalita, sinuzita, bronsita, astm bronsic, pneumonie, artrita, artroza, nevralgii intercostale, sciatica, guta, nefrita, pielonefrita, cistita, litiaza urinara, colica renala, obezitate, cure de slabire, tulburari hormonale, chist ovarian, ovare polichistice, fibrom uterin, mastoza fibrochistica, psoriazis, alergie cutanata, dermatozee, acnee, cancer.

Fructele de soc negru se pot pastra proaspete in frigider, dar nu mai mult de 36 – 48 de ore de la recoltare dupa care se trece la prepararea de suc, sirop sau tinctura.
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts