Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

22 august 2016

TOP CINCI motive pentru care ai GRASIME pe burta, desi NU mananci mult!

Grasimea de pe abdomen este mereu o veste proasta si nu numai pentru ca ne incurca vara la mare, ci pentru ca din ce in ce mai multe studii sugereaza ca dimensiunea marita a taliei reprezinta un factor de risc pentru mai multe afectiuni serioase. 


Principalul vinovat este grasimea viscerala. Care sunt cele 5 motive din cauza carora acumulam grasime pe abdomen?

1. Mama dumneavoastra avea corpul in forma de mar

In mare parte, locul in care fiecare persoana depoziteaza grasimea tine de genetica. Arborele genealogic va arata daca familia dumneavoastra tinde sa aiba corpul in forma de mar. Aceasta categorie de persoane trebuie sa fie mai atenta pentru a evita depunerea de grasime pe abdomen.


2. Schimbarile hormonale

In jurul menopauzei, chiar si femeile care au corpul in forma de para observa ca abdomenul lor incepe sa creasca.


3. Sindromul ovarelor polichistice

Sindromul ovarelor polichistice afecteaza in jur de 10-20% din femeile aflate la varsta reproductiva. In general, aceste femei au un nivel ridicat de testosteron si observa ca se ingrasa, in special in zona abdomenului.


4. Lipsa somnului/ Excesul de somn

Un somn care dureaza 5 ore sau mai putin pe noapte a fost asociat cu o crestere a nivelului de grasime de pe abdomen. Aceeasi asociere a fost facuta si in cazul persoanelor care dorm 8 ore sau mai mult pe noapte. In general, somnul ideal se incadreaza intre 7 si 9 ore.


5. Stresul excesiv

Persoanele stresate sunt mult mai predispuse la a pune grasime pe abdomen. Atunci cand va aflati sub presiune, corpul pompeaza cortizol, un hormon care face ravagii in cel putin 2 moduri. In primul rand va determina sa cautati alimentele bogate in grasimi si zahar. In al doilea rand, cortizolul modifica chimia corpului, determinand arderea unui numar mai mic de calorii.

Sursa: Prevention
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts