Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

29 august 2016

Lipsa acestor 4 produse în organism, provoacă durerea de cap

Produsele care te ajută să lupți cu durerile de cap. Cum învingi migrenele. Durerea de cap semnifică simptomele multor boli. Însă există un tip al durerii de cap de nesuportat şi obositoare.Acestea sunt migrenele. E cunoscută fiecărui al 6-lea om de pe planetă.


 De obicei,acestă durere este localizată într-o emisferă a creierului. Cel mai des migrenele se observă la persoanele emoționale, cu un grad redus de rezistenţă la stres.

Cauzele durerilor de cap.

Predispozia la migrene e cauzată de factori genetici, sex (femeile sunt expuse mai mult), mod de viaţă greșit,fond psiho-emoțional. Deasemenea un rol important îl are vârsta(de obicei se observă mai mult la persoanele tinere)

Alimentaţia are şi ea un rol mare la apariţia migrenei. Este demonstrat faptul că deficitul multor elemente în organism provoacă dureri puternice de cap.

Deficitul acestor elemente provoacă dureri de cap:

1.Acidul folic şi vitamina B12


Oamenii,la care aceste substanțe sunt insuficiente,se observă stări acute de iritație şi neatenție.Deasemenea ei sunt supuși mai mult stresului.Este interesant faptul că deseori diminuăm durerea de cap cu medicamente în compoziția cărora se găsește aspirina,iar această substanță din contra, reduce conținutul de acid folic şi vitamina B12.

Spanacul este campion în conținutului de acid folic,deasemenea bogat în el mai sunt broccoli, sparanghelul,avocado, sfecla, morcovul, dovleacul. Vitamina B12 din abundenţă se găseşte în ouăle de gaină.

2.Cuprul şi fierul


Deficienta de cupru și fier sunt specifice femeilor și este calea directă spre anemie, hipotensiune, migrenă si depresie.Bogate în cupru sunt fasolea, nucile, brânza de capră, avocado.

Utilizând în mod regulat verdețuri, salată verde, semințe de floarea soarelui, semințe de susan, ficat şi varza de mare, îţi vei umple rezervele de fier.

3.Vitamina B6


Deficienta de vitamina B6 (piridoxină) – unul din principalii factori de boli cardiovasculare. Se găseşte în cantităţi mari în fasole, ficat, legume proaspete și cereale. Mizaţi pe aceste produse, dacă doriți să păstraţi starea de sănătate a creierului, a nervilor, inimii și vaselor de sânge.

4.Vitamina D


Vitamina D este produsă în mod natural în corpul nostru de razele solare. În timpul iernii, ea se poate obține din alimente. Ouă, fasole, ficat, fructe de mare, produse lactate-în aceste produse găsim acestă importantă substanță.

Alimentația corectă, exercițiile fizice, plimbările la aer curat pot reduce semnificativ frecventa și intensitatea migrenelor. Iar pentru a elimina stresul si a te relaxa te ajută aromaterapia.

Sperăm că acest articol te va ajuta să uiţi de durerile de cap. Fiţi sănătoşi!
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts