Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

3 august 2016

Iată cele mai bune metode să pui la păstrare roșiile pentru iarnă

Conservați roșiile prin metode naturale, să vă bucurați de savoarea și gustul lor delicios tot anul! Roșiile se pot păstra întregi, în soluție cu sare sau cu zeamă de lămâie, se mai pot conserva în bulion, la borcane, sau în congelator.


Indiferent de metoda pe care o alegi, roșiile își vor păstra gustul și culoarea, iar tu vei putea găti tot felul de mâncăruri delicioase peste iarnă: sosuri, ciorbe sau tocănițe.

Roșii întregi la borcan

Roșiile mici și bine coapte, se spală, se crestează în vârf și se opăresc în apă clocotită. Se introduc apoi în apă cu gheață pentru a se decoji mai ușor. Se aranjează în borcane de 800 g., se pune o linguriță rasă de sare la fiecare borcan sau o lingură și jumătate de zeamă de lămâie, se completează cu apă fierbinte și se închid ermetic. Pentru a se păstra mai mult timp, se fierb borcanele într-o oală încăpătoare, la foc mic, timp de 30 de minute, din momentul în care începe să clocotească conținutul borcanelor. După ce au fiert suficient, borcanele se scot din oală și se lasă să se răcorească treptat, înfășurate în prosoape. Se verifică fiecare borcan dacă este închis etanș și se depozitează într-o cămară întunecoasă.

Aromate cu usturoi și busuioc

Se decojesc roșiile mici și se înțeapă fiecare roșie cu o scobitoare. Se așază în borcane presărând printre ele busuioc proaspăt, câțiva căței de usturoi, boabe de piper negru și sare după gust. Se adaugă suc de roșii proaspăt stors și fiert câteva minute în clocot. Se închid borcanele etanș și se sterilizează într-o oală încăpătoare.


Congelate pentru ciorbe și sosuri

Roșiile bine coapte, se spală, se curăță de porțiunile vătămate și se opăresc. Se răcesc în apă cu gheață apoi se taie în jumătăți. Se pun în caserole subțiri, într-un strat sau două, lăsând un spațiu deasupra lor, și se depozitează în congelator. După decongelare, coaja se va desprinde ușor.

În bulion, cu sare și zahăr

Roșiile decojite se așază în borcane de 800 g. și se toarnă peste ele bulionul la temperatura camerei. Se pun la fiecare borcan o linguriță de sare și una de zahăr, se închid ermetic capacele și se sterilizează prin fierbere. Borcanele cu roșii se fierb aproximativ 40 de minute la foc mic, se lasă se să răcească treptat și se depozitează într-o cămară aerisită.

Sursa – libertateapentrufemei.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts