Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

31 august 2016

EVITĂ ACESTE TIPURI DE CARNE CA SĂ NU TE ÎMBOLNĂVEȘTI DE TENIAZĂ!

S-a descoperit ca un aliment comun predispune consumatorii unui risc foarte crescut de teniaza, o forma de infestatie cu paraziti intestinali periculosi. Teniile sunt foarte periculoase si greu de depistat si de eliminat.


Semnalul de alarma a fost dat de catre un specialist de la universitatea Cambridge care a examinat o persoana ce suferea de migrene severe. In anamneza pacientului aparea ca respectivul calatorise prin Asia, mai exact prin China, Tailanda, Japonia si Coreea de Sud, adica zonele cele mai afectate de boli parazitare! Suspiciunile specialistului s-au confirmat atunci cand a depistat in corpul pacientului un parazit matur in urma unei interventii chirurgicale.

Infestatiile cu tenie apar de cele mai multe ori in urma consumului de alimente si apa infestate. Parazitii infesteaza gazdele si, odata patrunsi in corp, se dezvolta nestingheriti pana la maturitate, si uneori se pot chiar reproduce.

In majoritatea cazurilor, teniaza este asimptomatica. Atunci cand apar insa simptome, ele pot include:

• durere

• slabire inexplicabile

• blocaj intestinal

• probleme digestive

Cele mai comune surse de infestare sunt carnea de vita si cea de porc gatite insuficient. Hrana contaminata poate contine fie oua, fie larve de tenie, care ajung sa se dezvolte in intestine. De cele mai multe ori insa, fierberea sau prajirea mai indelungata a carnii distruge larvele si impiedica infestatia.

Igiena precara este un alt factor de risc, indeosebi intrarea in contact cu scaunele persoanelor sau animalelor contaminate.

Autor: Razvan, pentru Secretele.com


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts