Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

31 august 2016

Beneficiile sucului de roșii pentru sănătatea organismului

Sucul de rosii a devenit de mult timp bautura preferata a oamenilor din toata lumea. Rosiile se consuma proaspete, murate, sarate, insa si sub forma de suc. Multi oameni prefera chiar sa bea un pahar de suc de rosii decat sa faca o salata si acest lucru se datoreaza gustului placut al acestei bauturi nealcoolice. 


Mai mult decat atat sucul de rosii este si o sursa importanta de vitamine (B1, B2, C, PP), caroten, antioxidanti (licopen), acizi organici si minerale: calciu, cupru, fier, magneziu, potasiu, sodiu, sulf, fosfor, mangan, clor, sulf si altele, scrie bodygeek.ro

Beneficiile sucului de rosii pentru sanatate:

Are un continut redus de calorii.

Este recomandat in dietele de slabire si persoanelor care sunt predispuse la obezitate.

Poate fi utilizat ca bautura racoritoare deoarece potoleste setea.

Datorita continutului de substante antioxidante (licopen) ajuta in combaterea radicalilor liberi si in prevenirea imbatranirii premature a organismului.

Are efect benefic asupra sistemului nervos.

Ajuta in dezvoltarea serotoninei (hormonul fericirii), astfel imbunateteste starea de bine.

Previne aparitia cancerului si a bolilor cronice.

Are proprietati antibacteriene, mineralizante, vitaminizante si antiinflamatorii.

Contine o cantitate semnificativa de calciu. De asemenea contine multe vitamine si minerale, acizi organici, micro si macroelemente atat de ulile pentru mentinerea sanatatii organismului.

Sucul de rosii are proprietati benefice asupra prostatei.

Are efect de prevenire a trombozei, de reducere a proceselor de putrefactie din intestin.

Este benefic pentru piele, reduce secretia de sebum a glandelor sebacee, tonifica si catifeleaza tenul. Masca cosmetica din suc de rosii curata porii, revitalizeaza si hraneste pielea, elimina celulele moarte si ofera un aspect intinerit. Se aplica pe piele timp de 10 minute, apoi se clateste cu apa rece. 

Acest tratament amelioreaza mancarimile, iritatiile, roseata si acneea.

Sucul de rosii normalizeaza metabolismul, trateaza bolile tractului gastro-intestinal, anemia, scade colesterolul din sange.

Previne bolile cardiovasculare, regleaza pH-ul pielii.

Reduce presiunea intraoculara de aceea este eficient in tratamentul bolilor de ochi.

Doua pahare de suc de rosii asigura necesarul de vitamina C pe zi.

Fumatorii trebuie sa consume un pahar de suc de rosii pe zi pentru a preveni dezvoltarea de emfizem pulmonar.

Pentru a fi util calitativ sucul de rosii se prepara din rosii proaspete, nealterate. Prin fierbere sucul de rosii nu isi pierde din proprietati, in special licopenul nu este distrus. Acest antioxidant important este eficient in prevenirea si vindecarea cancerului de plamani, prostata si stomac. Consumul de licopren ajuta in reducerea riscului de a dezvolta tumori maligne. Sucul de rosii nu trebuie sa fie baut pe stomacul gol deoarece poate afecta stomacul. Pentru a fi mai bine asimilat de organism sucul de rosii se bea in combinatie cu putin ulei vegetal, este recomandat uleiul de masline. Doza zilnica este de minim un pahar. Nu este recomandat persoanelor care sufera de ulcer gastric, guta, pancreatita si colecistita acuta. Poate duce la formarea de
 calculi biliari la cei care sunt predispusi sau sufera de o astfel de boala.



Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts