Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

29 august 2016

Asa faci cea mai buna salata de vinete! O sa te lingi pe degete!

O reteta clasica, pe care fiecare gospodina ar trebui sa o poata gati fara sa intampine probleme. Salata de vinete e un aperitiv racoritor si binevenit, mai ales in zilele calduroase de vara.


INGREDIENTE

– 3 vinete medii

– 1 lingurita zeama de lamaie

– o ceapa

– 2 linguri ulei

– 1 lingurita otet

– sare

– piper


MOD DE PREPARARE:

1. Coace vinetele pe o plita metalica incinsa sau pe un gratar, pana cand se inmoaie uniform pe toate partile. Scoate vinetele intr-un recipient cu capac, pe masura ce se coc si lasa-le sa stea la abur pentru ~10 minute.

2. Curata vinetele de coaja, udand degetele periodic cu apa rece. Pastreaza cotoarele intregi. Clateste vinetele intr-o strecuratoare sub jet de apa, apoi lasa-le la scurs presarate cu putina sare, pentru 30 de minute.

3. Dupa ce vinetele s-au scurs, marunteste-le cu un tocator de lemn. Amesteca vinetele cu ceapa tocata cat mai marunt si cu restul ingredientelor.

Sfat util: Coace si toaca mai multe vinete odata, fara a amesteca pe toate cu restul ingredientelor. Separa o cantitate si congeleaz-o, pentru a te putea bucura de salata de vinete tot anul.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts