Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

6 iulie 2016

SPA la tine acasă! FRUCTELE care fac MINUNI pentru pielea ta!

Fructele sunt un aliat de nădejde în procesul de menținere a sănătății. Mai mult de cât atât, dacă luăm în calcul multitudinea de nutrienți benefici, fructele pot fi foarte eficiente împotriva îmbătrânirii,


menținând acel aspect mereu tănâr și tonifiat. Există o listă lungă de fructe care pot fi utilizate pentru un număr mare de probleme de frumusețe, de la acnee și pori mari la pistru și riduri. Trebuie doar să știm cum să le utilizăm informeaza kilocalorii.ro

Dacă ești în căutarea acelui fruct perfect pentru problema pielii tale, căutarea a luat sfârșit. Am întocmit o listă cu acele fructe cele mai eficiente în combaterea diferitelor probleme ale tenului. Vei ajunge în scurt timp să ai acea piele de invidiat, strălucitoare și catifelată.

Struguri

Strugurii sunt bogați în vitamine, minerale și polifenoli care neutralizează acțiunea negativă asupra pielii a radicalilor liberi. Polifenolii din struguri potejează strucutura de colagen din piele, extrem de necesară în menținerea acelui aspect mereu tânăr. De asemenea, strugurii sunt bogați în acizi, care stimulează regenerarea epidermei și elimină celulele moarte de la suprafață, lăsând o piele fină și catifelată. Poți utiliza struguri pentru a-ți clăti fața și pentru o senzație de revigorare a tenului.

Loțiune de curățare pe bază de struguri: Zdrobește cu furculița câțiva struguri și înmoaie în suc o dischetă demachiantă. Aplică pe față și pe gât, cu mișcări ușoare, pentru a elimina orice fel de murdărie de pe ten. Clătește cu apă caldă.

Mască revigorantă: Zdrobește câțiva struguri pentru a forma o pastă groasă. Înmoaie o bucată de tifon în pastă și aplică pe toată fața. Lasă să acționeze timp de 10-15 minute și clătește cu apă caldă.

Căpșuni

Sucul de căpșuni conține tanin, o substanță care întărește capilarele. Deliciosul suc acționează ca un tonic revigorant, conferind pielii o senzație de catifelare și prospețime.

Mască de căpșuni pentru pielea iritată: Amestecă o cană de piure de căpșuni cu o cană de lapte și 2 linguri de orez fiert. Aplică masca pe zonele iritate ale pielii și lasă să acționeze timp de 10 minute. Clătește cu apă caldă.

Mască de căpșuni pentru pielea deshidratată: Zdrobește 12 căpșuni și adaugă peste ele o lingură de smântână acrișoară și un gălbenuș de ou. După ce ai spălat foarte bine fața aplică masca și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Curăță fața cu un burete și clătește cu apă caldă.

Mere

Merele îți fac pielea mult mai fină, elimină toxinele acumulate și acționează ca un tonic revigorant. Merele sunt bogate în proteine, vitaminele C și B. Poți utiliza mere rase pentru reîmprospătarea pielii, iar feliile subțiri pot fi aplicate sub ochi, pentru reducerea cearcănelor.

Exfoliere delicată: Rade un măr pe care care îl aplici apoi pe față și masezi ușor. Porii vor fi curățați în profunzime și celulele moarte vor fi eliminate.
Mască pentru gât: Într-un blender adaugă 1 măr și 2 linguri de miere și mixează până obții o pastă. Depoziteaz-o la frigider, și după răcire aplică pe gât. Lasă să acționeze timp de 15 minute și clătește.

Pere

Perele sunt și ele bogate în tanin, un compus cu proprietăți tonice și tonifiante. De asemenea, previn acumularea de sebuum și sunt recomandate pentru pielea grasă și obosită.

Mască de tonifiere: Zdrobește o pară decojită și adaugă 10 picături de suc de lămâie pentru a obține o pastă. Curăță fața inainte, iar apoi aplică această pastă. Lasă să acționeze timp de 10 minute, după care clătește cu apă caldă.
Tonic de pere pentru pori dilatați: Decojește 2 pere și firebe-le în jumătate de litru de apă. Strecoară lichidul și pune-l să se răcească. O dată răcit pune-l într-o sticlă, la depozitare. Folosește acest tonic pentru reîmprospătarea pielii și pentru curățarea porilor.

Lămâi

Lămâile sunt bogate în vitamine, falvonoide, acid citric și enzime. Sucul de lămâie are un puternic efect astringent, potrivit pentru curățarea în profunzime a pielii.

Loțiune de curățare: Umple un vas cu apă fiartă și stoarce 3 lămâi. Stai desupra vasului și acoperă capul cu un prosop, fără a te apropia prea mult de aburii fierbinți pentru a nu-ți arde pielea. Timp de 10 minute porii se vor deschide complet. Această metodă va preveni acumularea de sebum și va pregăti tenul gras pentru aplicarea unei măști.

Exfoliant: Stoarce 2 lămâi și adaugă câteva linguri de zahăr, pentru a obține o pastă groasă. Folosește mixtura pentru a fricționa fața și corpul.

Realizat de Oana V.

Sursa: kilocalorii.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts