Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

2 iulie 2016

S-a frecat cu coaja de banana pe fata, iar acest lucru i s-a intamplat acneei

Acneea este cea mai frecventa afectiune a pielii in SUA. Ea se poate dezvolta ca urmare a unor bacterii, celule moarte ale pielii, pori inchisi si productia de ulei a pielii, insa exista si alti factori care pot face mai mult rau, cum ar fi hormonii, anumite medicamente, dieta si stresul. 


Acneea poate fi frustranta, jenanata si dificil de tratat, dar fara medicament, pot aparea pe piele pete inchise si cicatrici permanente.

Exista o multime de tratamente contra acneei, dar unele dintre ele costa o gramada de bani, in timp ce altele pot cauza efecte secundare. Doar daca ar exista un tratament ieftin si natural..vesti bune, exista! In loc sa aruncati coaja de banana, poate ati dori sa o pastrati si sa o folositi in tratarea acneei.

Motivele pentru care coaja de banana functioneaza in tratarea acneei:

– cojile contin vitaminele A, B, C si E, toate acestea contribuind la o piele sanatoasa;

– cojile de banane contin zinc, mangan si fier care ajuta la calmarea pielii inflamate;

– cojile lucreaza ca si exfoliante naturale pentru a elimina toxinele din pori;

– cojile de banane sunt antiseptice, astfel incat acestea sunt capabile sa previna infectiile bacteriene care cauzeaza acneea;

– cojile de banane sunt bogate in antioxidanti care lupta impotriva germenilor care cauzeaza acneea;

– cojile contin enzime care hidrateaza pielea, vindeca cicatricile si previne aparitia acneei;

– cojile de banane contin amidon, care ajuta la uscarea porilor inchisi.

Incercati una dintre aceste 6 metode de folosire a cojilor de banane care va ajuta in tratarea acneei si va ofera o piele mai neteda si radianta:

Coaja de banane


Spalati-va fata cu apa rece si cu lapte demachiant, apoi stergeti-va cu un prosop curat. Mancati o banana, apoi taiati coaja in bucati mici. Masati pielea cu interiorul cojii de banana timp de 10 minute. In cazul in care o bucata se face maro, aruncati-o si luati o alta bucata proaspata. Asteptati 20 de minute pentru ca pielea dumneavoastra sa absoarba nutrientii. Repetati procedeul de 2-3 ori pe zi.


Coaja de banana si ovaz


Ovazul functioneaza ca un exfoliant natural pentru piele!

Intr-un blender, amestecati coaja de la o banana si o jumatate de cana de fulgi de ovaz si cu 3 linguri de zahar. Amestecati pana cand se omogenizeaza si se formeaza o pasta. Folositi pasta pentru a masa pielea afectata si lasati-o timp de 10 minute. Clatiti cu apa calda si stergeti-va. Aplicati o crema hidratanta dupa, fara ulei. Repetati zilnic pentru a scapa de acnee.


Coaja de banana si turmericul


Turmericul este un antibacterian natural si antiinflamator, putand sa reduca umflarea si petele rosii, in timp ce omoara microbii care cauzeaza acneea.

Striviti o coaja de banana intr-o pasta groasa. Amestecati parti egale de piure- ul de coaja de banana cu pudra de turmeric. Adaugati apa si amestecati pana cand veti crea o pasta fina. Masati locurile afectate si lasati-o timp de 15 minute. Clatiti cu apa calduta, apoi stergeti-va. Folositi o crema hidratanta fara ulei. Repetati acest procedeu zilnic.

Coaja de banana si lamaia


Aciditatea naturala a lamailor ucide bacteriile care cauzeaza acneea, in timp ce lucreaza ca agent de albire pentru a reduce cicatricile.

Striviti o coaja de banana intr-o pasta. Amestecati parti egale de pasta cu suc proaspat stors de la o lamaie. Utilizati o discheta demachianta pentru a aplica pasta pe pielea afectata. Masati usor si lasati-o timp de 15 minute. Clatiti cu apa calda si stergeti-va. Repetati zilnic.

Coaja de banana si praful de copt


Praful de copt ajuta la eliminarea toxinelor din pori.

Striviti o coaja de banana pana cand se formeaza o pasta. Amestecati o lingura din aceasta pasta cu o jumatate de lingura de praf de copt. Adaugati apa pana cand amestecul se transforma intr-o pasta fina. Folositi o discheta demachianta pentru masaj pielii, folosind miscari circulare. Lasati sa actioneze timp de 2 minute, apoi clatiti cu apa calduta si stergeti-va. Aplicati o crema hidratanta fara ulei. Repetati zilnic.

Coaja de banana si mierea


Mierea este antibacteriana si hidrateaza in mod natural pielea.

Striviti o coaja de banana intr-o pasta. Amestecati o lingura din aceasta pasta cu o jumatate de lingura de miere. Utilizati o discheta demachianta pentru masarea pielii, efectuand miscari circulare. Lasati-o sa actioneze 15 minute dupa care clatiti cu apa calduta. Aplicati o crema hidratanta fara ulei. Repetati acest procedeu zilnic pentru a vedea rezultatele.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts