Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

27 iulie 2016

PAINEA DIN SUPERMARKETURI, PLINA DE E-URI. Dr. Pavel Chirila: In Romania sunt folosite E-uri interzise in alte tari

Pâinea noastră cea de toate zilele a devenit otrava de zi cu zi, din cauza E-urilor pe care le conține. Medicii ne avertizează că aceşti aditivi sunt consumați constant, odată cu produsele de panificație. 


 La noi în ţară, o treime dintre cei 500.000 de bolnavi de cancer suferă de forme ale bolii provocate direct de alimentația nesănătoasă.

Aproape toate hypermarket-urile din Bucureşti vând pâine cu E-uri, potrivit unui studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

“Poate să introducă diferitele tipuri de E-uri care sunt ori coloranţi alimentari, ori conservanţi alimentari ori anumiţi aditivi pentru a da afânare, gust, imagine”, a spus Sorin Mierlea, preşedintele ANPC. În ultimii ani, România a devenit un adevărat paradis al E-urilor.

Specialiştii spun că E-urile din pâine sunt cele mai dăunătoare pentru că sunt consumate în mod frecvent. În plus, intră în combinaţie şi cu E-urile din alte alimente şi, astfel, cantităţile consumate devin cu adevărat periculoase.

Medicii spun, însă, că pâinea nostră cea de toate zilele ar putea deveni otrava noastră cea de toate zilele pentru că E-uri consumate în mod regulat pot provoca boli grave precum cancerul.

În România există în evidențe 480.000 de bolnavi de cancer.
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts