Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

3 iulie 2016

Dupa ce incerci RETETA ASTA nu vei mai cumpara vreodata SIROP DE TUSE!

Cum vine iarna, trebuie sa ne pregatim pentru racelile si gripele de sezon. Afectiunile respiratorii sunt destul de comune in acest sezon, si puteti economisi multa energie si timp pierdut pe vizite la doctor, daca stiti o modalitate sa le preveniti.


Dupa cum stiti, exista nenumarate produse impotriva tusei la farmacie, care fac fel si fel de promisiuni. Cu toate acestea, stim cu totii ca nu este nimic mai bun decat un remediu facut acasa.

Asadar, va vom oferi o modalitate sa evitati aceste medicamente si pastile, cu aceasta reteta n
aturala impotriva tusei. Este chiar mai buna decat ce gasiti in farmacii!


INGREDIENTE: 


1/2 lingurita ghimbir tocat sau pudra

1/2 lingurita cuisoare macinate

suc proaspat de lamaie

miere

apa

zahar brun



RETETA


Se amesteca intr-un vas mic, si se da in clocot. Apoi se lasa la foc mic pana se obtine o consistenta de sirop, si se lasa la racit. Cand se raceste, se fac mici pastilute si se lasa la intarit.

Toate ingredientele folosite in aceasta reteta sunt extrem de sanatoase si bune impotriva tusei suparatoare. Cuisoarele sunt pline de compusi cu proprietati antibacteriene, si reduc mucusul, ghimbirul stimuleaza imunitatea si amelioreaza durerea si greata, sucul de lamaie e bogat in vitamina C, si mierea este un antiseptic puternic.




Ghimbir – Substanţe active şi proprietăţi


Rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum estegingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele accumulate în organism.

Potrivit ultimelor studii în domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril şi antiagregant plachetar.

De asemenea, ceaiul de ghimbir este extrem de eficient în tratarea răcelilor datorită faptului că decongestionează căile nazale superioare, umezeşte muscoasa gâtului, ajutând astfel la ameliorarea tusei, şi favorizează expectoraţia, care grăbeşte astfel procesul de vindecare. În plus, ameliorează simptomele supărătoare ale alergiilor.



Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts