Grădinăritul este un hobby care te împlinește, dar de cele mai multe ori ne răpește din timp și din efort pentru a-l efectua. Dar cine nu ar vrea să-și crească propriile legume?! Tocmai de aceea mereu ne face plăcere să citim despre legumele care se pot replanta fără prea mult efort și timp pierdut.
Unele plante sunt la îndemână când vine vorba de replantare și acest lucru îl poți transforma într-o activitate interesantă mai ales pentru cei mici. Mai jos ți-am pregătit o listă cu 7 legume care pot crește constant fără a se epuiza și care se pot crește ușor chiar dacă ești începător în domeniu.
Busuiocul – Poți să replantezi busuioc într-un pahar cu apă. Este de ajuns să rupi din planta ta câteva rămurele și să le pui într-un pahar cu apă pe care să îl așezi undeva la geam, de preferat la lumina directă a soarelui. De îndată ce rădăcinile i-au crescut suficient, poți să le replantezi în alte jardiniere. În curând vei avea o plantă nouă de busuioc.
Bok Choy (varza chinezească) – La fel ca busuiocul, poți să replantezi varza aceasta cu ușurință. Este de ajuns să pui partea cu rădăcina în niște apă și să o amplasezi la lumina directă a soarelui. După o săptămână, două, pune planta într-un ghiveci și în curând va începe să crescă.
Salata verde – Pune partea cu rădăcina de la salată într-un recipient cu apă și în curând vei observa frunze și rădăcini noi. Îndată ce ele sunt suficient de stabile, poți să transferi planta într-un ghiveci.
Usturoiul – Usturoiul este poate cea mai ușoară plantă de replantat. Este de ajuns să pui cățeii de usturoi într-un vas cu apă și să aștepți să crească. Apoi te vei putea bucura de usturoi proaspăt la orice rețetă culinară.
Ceapa verde – Ceapa verde este, de asemenea, foarte ușor de crescut, la fel ca usturoiul. Nu trebuie să le transferi niciunde. E de ajuns să iei un borcan, să pui toate rădăcinlie în el și să îl așezi undeva la lumină directă de soare.
Apio – Acesta este puțin delicat, dar îi vei da de capăt după câteva încercări. Mai întâi taie-i baza și așaz-o într-un bol cu apă puțină și călduță și ține bolul la soare. După un timp vei observa frunze noi care apar din mijloc și care încep să se îngroașe pe zi ce trece. Asta înseamnă că este timpul să îl transferi într-un ghiveci.
Morcovii – Ia câțiva morcovi, taie-le capetele și așază-le într-un vas cu apă. Pune vasul într-o zonă luminată din belșug și așteaptă ca minunea să se petreacă. În curând vei avea morcovi noi cu care să-ți asezonezi salatele.
Sursa: kilocalorii.ro