Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

8 iunie 2016

Vrei sa scapi de ALERGII si DURERI DE CAP? Solutia este sucul de morcovi

Consumul regulat al acestui remediu natural va ajuta cu reducerea frecventei de aparitie a durerilor de cap si a gravitatii alergiilor, pe langa multe alte beneficii.


INGREDIENTE

1 morcov

2 portocale

1/2 morcov

5-10 frunze menta

20g radacina ghimbir proaspata


Se spala si se curata fructele. Se toaca ingredientele si se pun la blender. Se amesteca bine.

Se consuma dimineata, pe stomacul gol.


IATA ALTE BENEFICII ALE MORCOVILOR

Prevenirea cancerului Numeroase studii de specialitate au descoperit ca un consum regulat de morcovi poate conduce la reducerea riscului decancer mamar, pulmonar si de colon, cu pana la o treime.

Proprietatile antitumorale s-ar datora unui compus care se regaseste in morcovi, numit falcarinol, cu impact anti-cancerigen asupra organismului. Falcarinolul este de fapt un pesticid natural din componenta morcovilor, cu rolul de a proteja radacinile plantei impotriva contaminarilor fungice. Intr-o dieta obisnuita, morcovii sunt singurii care furnizeaza acest compus.


Imbunatatesc vederea

Un fapt bine stiut este acela ca morcovii imbunatatesc vederea, intrucat contin beta-caroten (substanta care le confera culoarea portocalie), antioxidant pe care ficatul il transforma in vitamina A. In retina, aceasta vitamina devine rodopsina, pigmentul mov care face posibila vederea nocturna.

Beta-carotenul protejeaza si impotriva degenerarii maculare sau cataractei senile. Un experiment medical a descoperit ca persoanele care introduc in dieta o cantitate generoasa de beta-caroten, au cu 40% mai putine sanse de a dezvolta tulburari de vedere.


Prevenirea bolilor cardiace

Alte demersuri stiintifice au depistat legatura directa dintre consumul de carotenoizi (substante furnizate de morcovi) si riscul redus de imbolnavire cardiaca. O dieta bogata in morcovi scade si nivelul colesterolului rau din organism (LDL), cauzator de ateroscleroza, iar fibrele din aceste legume elibereaza fluxul sanguin de excesul de lipide.

Reducerea riscului de accident vascular cerebral O cercetare efectuata de Universitatea Harvard a demonstrat ca oamenii care consuma peste 6 morcovi pe saptamana sunt mai putin predispusi unui accident vascular cerebral, comparativ cu persoanele care mananca un morcov pe luna sau mai putin.
Sursa: andreilaslau.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts