Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

13 iunie 2016

Tratament pentru curățarea sângelui – CEAIUL de FRUNZE de NUC

Frunzele de nuc ocupă un loc important în tratamentele populare utilizate de strămoșii noștri, și transmise din generație în generație. Ceaiul de frunze de nuc scade tensiunea arterială și glicemia, curăță sângele de toxine, tonifică organismul, calmează sistemul nervos în caz de oboseală cronică, anxietate sau neliniște și tulburări de somn. 


Extern, poate fi folosit și pentru probleme cosmetice: căderea părului, coșuri, acnee, eczeme sau transpirația excesivă a picioarelor.

Ceaiul de frunze de nuc este renumit îndeosebi pentru capacitatea sa de a purifica sângele și de a ajuta la scăderea glicemiei. Persoanele care suferă de diabet zaharat pot aborda acest tratament naturist pentru controlul glicemiei și insulinei.


UZ INTERN


• Diabet, scăderea glicemiei


Dacă vreți un ceai cu efect hipoglicemiant, încercați ceaiul de nuc. Se pun 2-3 lingurițe de frunze de nuc uscate la infuzat cu 1 litru de apă clocotită, timp de 5-10 minute. Se iau câte 3-4 căni pe zi, între mese. Are efect de scădere a glicozuriei și a senzației persistente de sete, pe care aproape toți diabeticii o au.


• Constipație, diaree


Dacă suferiți de constipație sau diaree, preparați un ceai din 4 linguri de frunze de nuc și o cană de apă clocotită, lăsate la infuzat 10 minute. Ceaiul se strecoară și se iau câte 3-4 linguri pe zi, pentru reglarea scaunului.


UZ EXTERN

Ceaiul de frunze de nuc poate vindeca aproape orice afecțiune a pielii. Dacă vreți să folosiți ceaiul de frunze de nuc extern, trebuie să preparați o infuzie concentrată, din 2-3 linguri de frunze de nuc la o cană de apă. Se poate folosi local, sub formă de spălături, comprese, cataplasme, gargară sau băi.

Ajută la dezinfectarea zonelor afectate de infecții bacteriene sau ciuperci, grăbește la vindecarea rănilor, și la tratarea bubițelor roșii cauzate de alergii, înțepături de păianjeni sau mâncărimi cauzate de erupții.
Rahitism, scrufuloză, osteoporoză

În aceste cazuri, sunt foarte bune băile cu infuzie de frunze de nuc. Adaosul de ceai de nuc la apa de baie ajută și în caz de umflături la os, unghii purulente, erupții purulente, transpirația picioarelor, leucoree sau degerături.
Eczeme pe cap, coji, scabie, acnee

La nivel extern, ceaiul de frunze de nuc are efecte antiinflamatoare, antifungice și cicatrizante. Se spală zonele afectate cu infuzie de frunze de nuci.
Afecțiuni ale gingiei și ulcerații bucale

Cu aceeași infuzie se pot face clătiri ale gurii, pentru tratarea stomatitei ulceroase, ulcerațiile gurii sau afecțiunilor gâtului și laringelui.
Căderea părului

Persoanele care suferă de căderi masive de păr, trebuie să folosească mai des ceaiul de nuc. Se masează bine pielea capului cu infuzia caldă.
Afecțiuni oculare

Se prepară o infuzie din 4 linguri de frunze de nuc la o cană de apă clocotită, cu care se fac spălături.


Alte utilizări


Frunzele tinere de nuc, preparate sub formă de infuzie, au efecte terapeutice mult mai diverse, în special în ceea ce privește stimularea digestiei și a funcției hepatice.

– Probleme digestive

– Hepatită, icter, hemoragii digestive, constipație, diaree, enterite

– Hipertensiune arterială

– Candidoză, infecții genitale

– Infecții renale

– Transpirație excesivă (inclusiv la TBC)

– Ten gras, seboreic

Dacă aveți posibilitatea să culegeți frunze de nuc verzi și să le uscați în casă, nu ezitați să faceți acest lucru pentru a vă bucura de numeroasele utilizări curative prezentate mai sus. Alegeți frunzele sănătoase, care nu au pete maronii.

Articol relatat de portalul lataifas.ro, surplusdesanatate.info
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts