Auzim aproape zilnic de la oamenii din jurul nostru că “nu mai există mâncare sănătoasă”. Într-adevăr, se comercializează extrem de puține alimente sănătoase, singura posibilitate de a ne bucura de ele fiind să ni le procurăm constant de la țară.
Din păcate, din varii motive, multe dintre noi nu au posibilitatea de a și le procura nici măcar ocazional de la țară și atunci nu au altă opțiune decât achiziționarea lor din supermarketuri.
Pline de conservanți sau coloranți, cele mai multe produse alimentare nu aduc niciun beneficiu sănătății. Dimpotrivă, consumul lor frecvent poate determina dezvoltarea unor boli dintre cele mai grave. Pentru a minimiza impactul negativ pe care alimentele din comerț le au asupra sănătății noastre, nu ne rămâne decât să reducem consumul celor cu adevărat nocive.
Află, așadar, în cele ce urmează care sunt cele mai consumate alimente cancerigene și evită-le sau chiar renunță definitiv la ele.
Făina albă
În general, grâul din care se obține făina este tratat cu fungicide și pesticide. După care este recoltat și depozitat în containere în interiorul cărora s-au folosit insecticide. Ulterior, boabele de grâu sunt procesate la temperaturi ridicate.Făina obținută este supusă acțiunii unor agenți înălbitori, precum oxidul de clor. Toate aceste lucruri cresc nivelul de toxicitate al produsului final. Făina albă devine, în acest fel, un aliment sărăcit de substanțe nutritive, dar bogat în substanțe toxice.
Zahărul
Zahărul și toate alimentele care îl conțin (dulciuri, cereale, paste, pâine) favorizează creșterea celulelor canceroase. Persoanele care au predispoziție genetică spre cancer nu au altă opțiune decât să renunțe definitiv la acest aliment și la restul alimentelor care îl conțin.Cele care nu au în familie cazuri de cancer, dar care pun preț pe sănătatea lor trebuie să reducă semnificativ consumul de zahăr și să înlocuiască produsele cu o concentrație mare de zahăr cu fructe.
Băuturile acidulate și energizantele
Aceste tipuri de băuturi nu aduc organismului niciun nutriment. Iată doar câteva dintre ingredientele care intră în compoziția sucurilor și energizantelor: siropul de porumb (bogat în fructoză), zahăr, coloranți alimentari, ulei vegetal bromurat și aspartam. Lesne de înțeles că aceste băuturi nu doar că nu contribuie cu nimic la sănătatea organismului, dar îl și deprivează de vitamine și minerale.
Popcornul pregătit la cuptorul cu microunde
Pungile de hârtie care conțin popcornul și care se umflă la temperaturi ridicate sunt tratate pe interior cu perfluoroalchil, acid perfluorooctanoic și sulfonat perfluorooctanoic. Nu-i așa că denumirile astea par desprinse dintr-un film SF? Și totuși au și ele rolul lor, acela de a împiedica înmuierea pungii de către uleiul care se prelinge de la popcorn.Când sunt supuse temperaturilor ridicate, aceste toxine se scurg în popcorn. Odată ingerate, ele contaminează sângele. Studiile realizate pe animale au relevat faptul că aceste substanțe provoacă tumori la nivelul ficatului, pancreasului, prostatei și glandelor mamare.
Alimentele afumate și carnea preparată pe grătar
Alimentele afumate, carnea procesată și cea preparată pe grătar sunt bogate în nitriți și nitrați, conservanți cu potențial cancerigen. Să nu mai amintim de hidrocarburile aromatice policiclice, care sunt degajate în timpul arderii cărbunilor de grătar. Consumul frecvent al acestor tipuri de alimente duce la instalarea, în principal, a cancerului de stomac.Un alt aspect ce trebuie menționat este acela că picăturile de grăsime scurse din carne cad pe foc, intensificând fumul. Acesta facilitează fixarea hidrocarburilor policiclice de carnea aflată pe grătar, ceea ce amplifică potențialul cancerigen al acestui aliment.
Ce alte alimente cancerigene mai cunoști? Tu cum procedezi: le eviți sau ignori potențialul cancerigen al acestora?
Sursa: avantaje.ro