Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

13 iunie 2016

Prajitura GATA in 15 minute! Ingrediente putine, fara coacere!

Gospodinele iubesc cel mai mult retetele de prajituri care nu necesita coacere. Si de ce nu? Timpul este foarte pretios. Va prezentam o astfel de reteta care cu siguranta va fi pe gustul dumneavoastra.


INGREDIENTE:

185 g biscuiti cu cacao 185 grame biscuiti cu lapte 80 g zahar 200 g faina 80 g cacao 50 g unt 1 l lapte 1 galbenus 1 sticluta esenta de vanilie 

MOD DE PREPARARE:

Se amestecă zahărul, făina, cacao, pana se omogenizeaza, apoi se adauga si laptele si se pune pe foc, la intensitate mica, amestecand mereu. Se adauga si galbenusul, untul si esenta de vanilie. Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se lasa sa se raceasca. Se mesteca din cand in cand sa nu se formeze crusta deasupra.

Se intinde crema pe fiecare biscuite si se aseaza alternativ unul cu cacao, unul cu lapte. Se aseaza biscuitii intr-o tava gen cozonac tapetata cu folie alimentara care sa depaseasca dublul formei, astfel sa incadreze intreaga suprafata. Deasupra se pune un strat de biscuiti asezati unul langa celalalt ca un fel de capac. O parte din crema ramasa se toarna peste biscuitii asezati si se intinde uniform .Cealalta parte de crema o vom folosi dupa ce scoatem prajitura de la rece. Se poate folosi nuca macinata pentru decor sau fulgi de cocos. Cand totul este gata se acopera cu folia si se da la rece. Dupa ce s-a racit foarte bine scoatem prajitura din forma si ii adaugam crema si pe laterale. O prajitura pe care cu siguranta o sa o mai faceti. Pofta buna va dorim!

Sursa: Easy Turkish Recipes, kfetele.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts