Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

15 iunie 2016

Planta cu 23 de nume: combate INFARCTUL şi CANCERUL, protejează FICATUL şi BILA

Această plantă care apare imediat după instalarea primăverii este adorată de copii, care nu ratează nicio ocazie să o includă în clasicele coroniţe de flori. Considerată de mulţi doar o buruiană, această plantă banală are o sumedenie de calităţi care ajută la fortificarea organismului.


Sursă bogată de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum şi de minerale cum ar fi fierul, potasiul şi zincul, păpădia este un aliat de încredere în tratarea şi prevenirea unor boli.

Mai este numită și buhă, cicoare, crestățea, lăptucă, lilicea, mâță, papalungă, pilug, turci, curu-găinii, floarea-broaștei, floarea-găinii, floarea-mălaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, gălbinele-grase, gușa-găinii, ouăle-găinilor, papa-găinii, părăsita-găinilor sau pui-de-gâscă.

Frunzele pot fi folosite în salate, sandwichuri şi ceaiuri, rădăcinile ca înlocuitori de cafea, iar florile la producerea vinurilor. În mod tradiţional, rădăcinile şi frunzele de păpădie au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice.

În medicina tradiţională chineză, păpădia este folosită ca adjuvant pentru vindecarea problemelor stomacale, a apendicitei şi a unora dintre manifestările de la nivelul sânului, cum ar fi inflamaţia sau lipsa fluxului de lapte. Această plantă se mai foloseşte pentru ameliorarea febrei, furunculelor, problemelor oculare, diabetului zaharat şi diareei.


Sub formă de ceai, ajută la pierderea în greutate

Considerat unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit, ceaiul de păpădie este la îndemână, ieftin şi usor de folosit în curele de slăbire, mai ales primăvara când păpădiile se găsesc din belşug, având un puternic efect diuretic şi detoxifiant.

Tratează bolile de ficat şi de bilă

Substanţele active care se găsesc în păpădie stimulează activitatea stomacului, a ficatului şi a bilei, având un efect diuretic care ajută organismul să elimine toxinele. De asemenea, conţine substanţe care protejează celulele hepatice şi are un efect tonic asupra ficatului

Detoxifiant puternic

Datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine, păpădia acţionează ca un tonic şi ca un diuretic asupra organismului, are un puternic efect detoxifiant, curăţă sângele, ficatul şi colonul de toxinele acumulate în timp, le regleaza activitatea şi le stimulează


Luptă împotriva cancerului

Unele studii scoate la iveală că consumul de păpădie are efecte benefice în lupta împotriva cancerului bucal şi cel de plămâni.

Reduce riscul de infarct

Păpădia are un conţinut ridicat de potasiu şi magneziu, două minerale care ajută la detoxifierea sângelui, la scăderea tensiunii şi a colesterolului, reducând astfel riscul bolilor de inimă, a infarcturilor şi a atacurilor cerebrale.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts