Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

8 iunie 2016

Gogosi cu cascaval. Ati auzit de ele? Te lingi pe degete

Gogosile cu cascaval pregatite acasa sunt cele mai delicioase. Desi mai rar, dar imi alint familia cu astfel de bunatati. Sunt atat de gustoase, ca vrei sa recomanzi tuturor aceasta reteta. Prietenele mele mi-au multumit si mi-au cerut sfaturi pentru o reteta atat de reusita.


Ingrediente:
50 g unt
500 ml lapte
200 g făină
200 g caşcaval ras
3 ouă sare

Mod de preparare:

Ungi o oală cu unt şi ce-ţi rămâne din el îl pui la fiert în ea împreună cu lapte le şi sarea. Când fierbe, pui făina şi amesteci energic ca să-ţi iasă un aluat energic, fără cocoloaşe. După ce ai pus făina, adaugi caşcavalul ras şi amesteci bine. Tragi de pe foc, laşi să se răcorească pu ţin şi adaugi ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare ou.

Pui aluatul într-o seringă pentru deserturi şi cu vârful sub formă de steluţă (sau altul, după cum preferi) formezi gogoşele pe care le pui în tava tapetată cu hârtie de copt. Pulverizezi uşor cu apă tava cu gogoşi şi o dai la cuptorul dinainte încălzit. Laşi să se coacă 20-25 de minute până devin aurii.

Număr porţii: 4
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mică


Această reţetă a fost primita de la cititoarea Elena, din Tg. Mureş! Sursa: clickpoftabuna.ro


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts