Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

9 iunie 2016

De ce simti ca ai nevoie de mult somn? Iată şapte cauze la care nu te-ai gândit!

Hipersomnia, orele în plus de somn, nu este atât de inofensivă pe cât pare. Deşi promite adevărate momente de răsfăţ, de multe ori te trezeşti mai obosită decât erai înainte de culcare.


Ai nevoie de răspunsuri la întrebarea „De ce dorm mult”? Iată şapte cauze cu care te-ai putea confrunta! Informeaza divahair.ro


De ce dorm mult: descoperă șapte cauze


1. Depresia

De obicei, depresia, lipsa speranţei că ţi se mai poate întâmpla ceva bun, are legătură cu dorinţa de a dormi mult. Corpul simte nevoia să uite şi să se refacă. Suferinţa poate fi destul de obositoare uneori, mai ales dacă tinde să se cronicizeze. Apelează la ajutorul unui specialist în acest caz. Cu cât stai mai mult aşa, cu atât îţi va fi mai greu să te refaci după depresie.


2. Infecţie în corp

Dacă sistemul tău imunitar luptă împotriva „intruşilor”, sunt şanse mari să te simţi slăbită, fără niciun strop de energie în corp. De obicei, acest lucru se întâmplă în cazul infecţiilor mai grave, dar te poţi simţi obosită şi când suferi de alt tip de afecţiuni.

3. Anxietate

Te gândeşti de multe ori că ţi se pot întâmpla lucruri rele, că îţi vei pierde locul de muncă ori că nu vei găsi prea curând un post potrivit pentru tine? Te macini într-o relaţie de cuplu care nu te face fericită ori crezi că nu îţi vei găsi niciodată un partener? Sau, poate, nu îţi ajung banii niciodată ori cei dragi sunt bolnavi? Când eşti sufocată de atâtea griji, adormi greu seara şi te trezeşti cu dificultate dimineaţa. Nici măcar nu ar trebui să te mai întrebi „de ce dorm mult?”. Este evident că organismul tău este dat peste cap de acest stres în care trăieşti zilnic, astfel că programul de somn devine dezechilibrat.

4. Apneea de somn

Sforăi? Respiri greu ori tresari mereu din somn? Te simţi obosită pe timpul zilei şi simţi nevoia să îţi încarci bateriile cu ore în plus de somn? Dacă ai răspuns afirmativ la aceste întrebări, s-ar putea să te confrunţi cu apnee (pauze respiratorii) în timpul somnului. Ia legătura cu un specialist care să îți recomande un tratament adecvat şi să îţi ofere indicaţii care fac referire la stilul tău de viaţă.

5. Medicamente

Alt răspuns la întrebarea „de ce dorm mult?” este şi administrarea anumitor medicamente. Verifică prospectul lor şi află dacă nevoia de a te odihni mai mult provine de la ele ori este vorba despre o altă cauză. Le poţi combate efectele prin consumul de miere, scorţişoară şi ceai verde.


6. Alcool

Dacă ai consumat mai mult de două pahare de alcool în seara precedentă, este posibil să fii mahmură, astfel că organismul tău simte nevoia să se refacă după noaptea de pomină pe care ai avut-o. AICI găseşti câteva remedii care te vor ajuta în acestă situaţie.

7. Sarcină

De obicei, femeile gravide simt nevoia să se odihnească mai mult, având în vedere schimbarea majoră prin care trece corpul lor. Hormonii, un program de somn dezechilibrat din diferite motive şi grijile îţi pot afecta perioada normală de odihnă. De aceea, uneori te poţi simţi extrem de obosită.

Acum ai aflat răspunsurile la întrebarea „de ce dorm mult?”, așa că gândeşte-te care ar putea să fie cauza care te afectează pe tine. În funcţie de caz, încearcă să găseşti o soluţie care să te ajute să ai un program de somn bine pus la punct. Un stil de viaţă ordonat este primul pas pe care trebuie să îl faci.
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts