Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

2 iunie 2016

De ce sa eviti Ibuprofenul si ce sa utilizezi in locul lui

Cand nu te simti bine, sau cand ai o durere mare, te gandesti mai intai sa iei pastile care elimina durerea, cum ar fi Ibuprofen sau Diclofenac, dar nu ai idee ca acestea ataca inima, un risc la fel de mare ca drogul Vioxx. A fost publicat recent intr-un articol al agentiei Reuter.


De ce oamenii iau pastile NSAID?

Oamenii se confrunta cu atatea atacuri nesanatoase cauzate de diferite motive incat ei devin cu usurinta influentati de lumea industrializata a pastilelor impotriva durerii. Ei nu vor sa astepte ca lucrurile sa devina mai bune in timp si inconjurati de stres, expunerea la chimicale si eventual dieta, doresc sa opreasca durerea imediat luand pastile contra durerii.

Prin consumul indeajuns de mult noi nu inlaturam doar durerea, ci ne omoram pe noi deasemenea.

Unul din exemplele pline de petrochimicale derivate, in legatura cu riscul de atac de inima si mortalitatea este utilizarea mixului dintre aspirina si ibuprofen.Serioasele efecte nesanatoase sunt:

anemia,


caderea parului,

hipertensiunea,

pierderea sarcinii.

Nu numai ibuprofenul reprezinta un pericol, dar si alte pastile antiinflamatoare par sa fie periculoase deasemenea. Mortalitatea prin boala cardiaca si cardiovasculara se situeaza pe primele locuri fiind asociate cu utilizarea acestor pastile.

Durerea este durere. Noi intotdeauna alegem videcarea cu ajutorul lor, cu prioritate, dar la fel de bine sunt putine alternative penru a ne vindeca fara ele.


Ce putem folosi ca alternative pentru ibuprofen:

Ghimbir

Suplimente de Omega-3

Ceaiuri cu Ginseng

Ulei de Masline
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts