Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

8 iunie 2016

Trucul celebrului bucatar Jamie Oliver: Cum salvezi o mâncare în care ai scăpat prea multă sare

Celebrul bucatar britanic Jamie Oliver ofera in cartile si emisiunile sale o multime de sfaturi culinare gratie carora nu numai ca gatitul devine mai usor, ci si preparatele ies mai gustoase.


Se mai intampla ca ciorbele si sosurile pe care le gatim sa iasa uneori prea pline de grasime sau ulei. Exista insa un truc la care puteti apela ca sa degresati preparatul. Puneti un cub de gheata in ciorba/supa/sos si veti vedea ca atrage grasimea in jurul lui, exact lucrul de care aveti nevoie pentru a aduna surplusul cu o spatula sau o lingura informeaza adevarul.ro

La fel de neplacut este sa pui o cantitate prea mare de sare in mancare. Insa si in acest caz puteti „repara” preparatul daca puneti un cartof curata si spalat in cratita, dupa care il lasati timp de 20 de minute sa absoarba excesul de sare.

Pentru a nu lungi inutil timpul de preparare al unui fel de mancare, adauati numai apa fierbinte pe parcurs, daca este nevoie. Nu turnati niciodata apa rece pentru ca aceasta incetineste procesul termic.

Pana si orezul care s-a lipit de fundul cratitei si a capatat un gust neplacut, usor afumat, poate fi salvat destul de simplu. Asezati felii de paine alba deasupra orezului si lasati-le timp de 10 minute pana cand vor absorbi mirosul neplacut.
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts