Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

14 iunie 2016

Ce se intampla daca bei, timp de o luna, suc de lamaie

In 2006, Beyonce a apelat la dieta Master Cleanse pentru a arata impecabil in filmul "Dreamgirls". Ea a respectat cu strictele dieta si a consumat numai suc de lamaie, sirop de artar, apa si piper cayenne.


Dieta Master Cleanse, cunoscuta si sub denumirea "dieta cu limonada", este destul de usor de tinut dar, ca pentru orice dieta, trebuie sa iti asumi anumite riscuri atunci cand decizi sa te apuci de ea. Aceasta este de fapt o cura de detoxifiere bazata pe consumul de lichide, care nu trebuie sa fie tinuta mai mult de doua saptamani. Ideea de baza e sa consumi lichide in exces.

Asta poate fi periculos, intrucat o data cu toxinele sunt eliminate si vitaminele, asa ca trebuie sa o faci 'cu cap'. Nu ai voie sa consumi grasimi si proteine in perioada dietei. Programul are trei pasi: trebuie sa bei un ceai de plante cu efect laxativ dimineata, sa ai grija sa bei intre 6 si 12 pahare de limonada in timpul zilei, apoi din nou o ceasca de ceai laxativ seara.

Pentru a prepara limonada aveti nevoie de: 2 linguri de zeama de lamaie sau de lamaie verde (aproximativ ½ lamaie), • ½ pana ¾ lingura de sirop natural de artar (in nici un caz sirop indulcit cu aroma de artar), un varf de cutit de boia de ardei iute de Cayenne (facultativ).

Amestecati zeama de lamaie, siropul de artar si boiaua iute intr-un pahar de 100 ml si completati continutul cu apa puternic/mediu distilata sau cu apa obtinuta prin osmoza inversa (se poate folosi si apa rece, daca o preferati). Nu folositi decat lamai sau lamai verzi proaspete. Nufolositi niciodata zeama de lamaie din conserva sau limonada sau suc de lamaie congelate.

Boiaua de ardei iute este folosita in aceasta reteta deoarece aduce un surplus de vitamina C si B complex. De asemenea, sporeste cantitatea de caldura. Pentru persoanele care nu sunt obisnuite cu ardeiul iute, le sugerez sa inceapa cu un strop, apoi sa puna mai mult, daca suporta. Sau, daca doriti, puteti elimina complet boiaua. Daca nu gasiti sirop de artar, il puteti inlocui cu o cantitate mai mica de sorg in stare pura, melasa neagra naturala sau miere.

Puteti prepara doi litri de limonada, sa va ajunga toata ziua. Doi litri de limonada se obtin din: 10 cani cu apa distilata, 1 ½ cana de zeama proaspata de lamaie, ½ cana de sirop natural de artar. Amestecati in shaker si lasati la frigider.

Cum se consuma limonada

Beti aceasta limonada cat de des si in orice cantitate doriti, insa nu consumati altceva decat limonada, nici un fel de alte sucuri sau alimente. Aceasta dieta de detoxifiere cu limonada poate fi tinuta timp de 1, 2, 3 sau pana la 10 zile fara nici o problema.
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts